fien
Ota meihin yhteys puh. 09 439 0060 | info-acre (at) aalto.fi

Search

fien

Väreen peruskivi muurattiin – Otaniemen kampuksesta rakentuu monialainen kohtaamispaikka

27
toukokuun

Perjantaina 27.5. muurattiin Otaniemen kampukselle nousevan Väreen peruskivi perinteisin menoin. Rakennuksen pohjoispäätyyn kätkettiin metallilieriössä peruskirja yhdessä piirustusten, kolikoiden ja päivän sanomalehtien kanssa ”säilymään tietona tuleville sukupolville”.

”Rakennus luo kehykset uudenlaisille kohtaamisille. Se nivoo yhteen nykyistä toimintaamme ja tulevaisuuden mahdollisuuksia”, sanoi Aalto-yliopiston rehtori Tuula Teeri. ”Uusi rakentumassa oleva kampus tukee Aallon monialaista agendaa: tiede ja taide kohtaavat tekniikan ja talouden. Kampus avautuu myös uudella tavalla erilaisille toimijoille ja kumppaneille”, Teeri jatkoi.

Rakennus valmistuu syksyllä 2018, jolloin sinne siirtyy Aalto-yliopiston taiteiden ja suunnittelun korkeakoulu. Korkeakoulun dekaani Anna Valtonen iloitsi, että korkeakoulu pääsee nyt yhteen paikkaan nykyisestä hajanaisista toimipaikoista. ”Pääsemme yhteen taloon, joka on tarkoituksenmukainen ja hieno. Tästä tulee laboratorio siitä, miten voidaan työskennellä ja toimia aivan uusilla tavoilla. Suomi tarvitsee erilaisia lähestymistapoja ja uusia ratkaisuja”, Valtonen kiteytti.

Väreen suurin käyttäjäryhmä ovat tietysti Taiteiden ja suunnittelun korkeakoulun opiskelijat. Kalle Keinonen ja Miia Suomela olivat mielissään siitä, että Aalto vihdoinkin pystyy lunastamaan lupaukset eri alojen kohtaamisesta. Opiskelijat toivat tilaisuuteen kirsikkapuun taimen, joka myöhemmin istutetaan alueelle. Tilaisuuden vieraat saivat kirjoittaa puun oksille kiinnitettäviin lappuihin toiveita uudelle rakennukselle.

Rakennuksen on suunnitellut Verstas Arkkitehdit ja pääsuunnittelijana toimi Jussi Palva. Verstas Arkkitehtien ehdotus ”Väre” voitti kansainvälisen Campus2015 -arkkitehtuurikilpailun vuonna 2013. Sen yhteyteen tulee Aalto-yliopiston metroaseman pääsisäänkäynti ja Metrokeskus kaupallisine palveluineen.

Väreen rakentaminen etenee nopeasti. Työt käynnistyivät lokakuussa 2015 maanrakennus-, paalutus- ja perustustöillä. Tällä hetkellä pystytetään rakennuksen runkoa ja yhdessä osassa rakennusta on jo päästy harjakorkeuteen.

Rakennuksen kerrosala on 33 000 m2, josta kaupallisia tiloja runsas 7 000 m2.

kuvassa Antti Tuomela, Tuula Teeri, Jukka Mäkelä sekä Anna Valtonen (kuva: Mikko Raskinen)