fien
Ota meihin yhteys puh. 09 439 0060 | info-acre (at) aalto.fi

Search

fien

Aalto-yliopistokiinteistöt parantaa Otaniemen keskustan palveluja kiinteistökaupalla

05
kesäkuun

Aalto-yliopistokiinteistöt Oy ostajana ja Senaatti-kiinteistöt myyjänä ovat 2.6.2015 allekirjoittaneet kauppakirjan kiinteistöstä Metallimiehenkuja 2-4 .
Kiinteistöön tullaan toteuttamaan muutostöitä kesän aikana, ja tarkoituksena on avata syksyllä Metallimiehenkuja 2:een opiskelijaravintola sekä erilaisia oppimis- ja tapahtumatiloja.

Kaupan myötä yhtiö haluaa parantaa ja monipuolistaa Otaniemen keskustan palvelu- ja ravintolatarjontaa, josta Dipolin ravintoloiden sulkeuduttua häviää olennainen osa. Ajatuksena on palvella myös ensi syksynä Otaniemeen muuttavia kauppatieteilijöitä tarjoamalla uusia oppimis- ja kohtaamispaikkoja, ”opiskelijahubeja”, keskeltä Otaniemeä. Kiinteistökauppa tukee Aalto-yliopiston tavoitteita parantaa metroaseman läheisiä palveluja lyhyellä ja pitkällä aikavälillä.

Viimeisimpänä Metallimiehenkuja 2:ssa on toiminut VTT:n esittely- ja edustustiloja. Metallimiehenkuja 4:ssä sijaitsee Aalto-yliopiston arkkitehtipaja, joka jatkaa toimintaa kohteessa.

Lisäksi yhtiö ja Senaatti-kiinteistöt allekirjoittivat kauppakirjan koskien kiinteistöä osoitteessa Otakaari 6. Kyseinen kohde tunnetaan Fortumin voimalaitostonttina, ja tällä hetkellä tontilla toimii voimalaitoksen lisäksi St1:n ja Fortumin yhteistyössä toteuttama ”Deep Heat”-projekti. Otakaari 6 nähdään strategisena hankintana Puumiehenkorttelin tulevan kehittämisen kannalta.

Lisätietoja:
Antti Tuomela, toimitusjohtaja, Aalto-yliopistokiinteistöt Oy, p. 040 719 4007

01 (2) 03 (5)
(kuvat Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy)