fien
Ota meihin yhteys puh. 09 439 0060 | info-acre (at) aalto.fi

Search

fien

Dipolista vuoden korjaustyömaa

14
lokakuun

Rakennuslehti on valinnut Aalto CRE:n omistaman Dipolin vuoden 2016 korjaustyömaaksi sekä kolmen parhaan rakennustyömaan joukkoon. Dipolissa toteutetaan parhaillaan merkittävää peruskorjausta, jonka tavoitteena on muokata perinteikkäästä Reima ja Raili Pietilän suunnittelemasta kiinteistöstä Aalto-yliopiston uusi päärakennus ja avoin näyteikkuna Otaniemeen. Vuoden Työmaa –palkinto on jaettu vuodesta 1986 lähtien, ja tänä vuonna vietetään kilpailun 30-vuotisjuhlavuotta. Dipolin peruskorjaus valmistuu ensi vuonna.

Työmaan erityisinä ansioina raati piti pieteettistä suhtautumista alkuperäiseen arkkitehtuuriin, korkeatasoista työturvallisuutta, yksityiskohdiltaan vaativaa teknistä toteutusta, hyvin hoidettua olosuhdehallintaa, myönteistä työmaahenkeä ja kaiken kaikkiaan hyvää toteutuksen laatua.

dipoli2-net”Työmaa on ollut todella vaativa kohteen erityisen arkkitehtuurin ja alkuperäisten omaleimaisten ratkaisujen vuoksi. Kuitenkin hanke on sujunut aikataulussaan ja ennallistavat ratkaisut on toteutettu korkealla ammattitaidolla. Lisäksi työmaalla on huomattavasti panostettu työturvallisuuteen”, sanoo rakennuttamisesta vastaava johtaja Jarmo Wilander Aalto CRE:sta.

Dipolin työmaan pääurakoitsijana toimii NCC Rakennus Oy, ja vastaavana mestarina Ari Tikka. Aalto CRE:ssä hankkeen projektipäällikkönä on toiminut Mika Lindvall. Palkinnon myöntävän Rakennuslehden raatiin kuuluu Juhani Karhu (A-Insinöörit), Matti Kruus (Indepro), Jukka Hietavirta (Aluehallintovirasto), Juha-Matti Junnonen (TTY), Hannu Järveläinen (RKL), Seppo Mölsä (Rakennuslehti), Arto Rautiainen (freelance-toimittaja) ja Vesa Tompuri (freelance-toimittaja).

Lisätietoja:

Aalto CRE / Jarmo Wilander
johtaja, rakennuttaminen
jarmo.wilander@aalto.fi

artikkelin pääkuvassa työpäällikkö Teemu Tynkkunen/NCC Rakennus Oy, työmaapäällikkö Ari Tikka/NCC Rakennus Oy, rakennuttamispäällikkö Mika Lindvall/Aalto CRE, työmaainsinööri Raija Vihervuori/NCC Rakennus Oy ja rakennusvalvoja Kimmo Almgren/ISS

kuvituskuvassa Dipolin työmaata (kuva: Anne Kurki)