fien
Ota meihin yhteys puh. 09 439 0060 | info-acre (at) aalto.fi

Search

fien

Energiansäästöviikko käynnistyy – myös Aalto-yhteisö mukana

02
lokakuun

Valtakunnallisella kampanjaviikolla tuomme esiin Aalto-yliopiston energiansäästötavoitteita ja toteutuneita hankkeita. Aalto-yhteisön tavoitteena on energiaomavarainen Otaniemen kampus vuoteen 2030 mennessä. Tähän liittyen toteutamme alueellisesti uusiutuvaa energiaa, jonka ensimmäiset askeleet on jo otettu.

Maarintalon (Sähkömiehentie 3) aurinkosähköjärjestelmä otetaan käyttöön lähipäivinä. Sen arvioitu vuosituotanto kattaa noin viidenneksen Maarintalon nykyisestä sähkönkulutuksesta. Yhteistyössä energiayhtiöiden kanssa Otaniemeen ollaan myös toteuttamassa geotermistä energiaa 7 kilometrin syvyydestä – geoterminen energia tulee tuottamaan 10 prosenttia Espoon kaupungin kaukolämmön tarpeesta. Lisäksi viime talvena toteutetusta Fortumin ja Aalto CRE:n kaukolämmön kysyntäjouston kokeiluhankkeesta saadut rohkaisevat tulokset ovat kannustaneet lisätutkimukseen, johon nyt myös Aalto-yliopiston energiatekniikan laitos osallistuu.

Osana energiatehokkuustoimenpiteitä myös Aalto-yliopiston tilankäyttöä monipuolistetaan, hyvänä esimerkkinä on kampuksille syntyneet learning hub –tilat. Vararehtori Antti Ahlavanluomassa kampussuunnitelmassa tiivistämme yliopiston toimintaa metron läheisyyteen, jolloin julkisen liikenteen käyttö helpottuu. Jalankulkuun ja pyöräilyyn kannustetaan uusilla liikennejärjestelyillä ja muun muassa kampuspyörillä.

Energiansäästöviikolla kannustamme myös tutustumaan openenergy.fi –sivustoon, jossa esittelemme viimeisimpiä energiatehokkuustoimenpiteitämme sekä Energiaomavarainen Otaniemi 2030 –projektia. Tykkää Openenergystä myös Facebookissa!