fien
Ota meihin yhteys puh. 09 439 0060 | info-acre (at) aalto.fi

Search

fien

Aalto CRE jatkaa vihreillä jäljillä Green Office-toimistona

04
heinäkuu

Aalto-yliopistokiinteistöjen toimisto sai WWF:n Green Office –merkin vuonna 2013. Joka vuosi toimiston kestävän kehityksen käytäntöjä on kehitetty ja parannettu, ja viimeisimmässä toimistotarkastuksessa kesäkuussa 2016 Aalto CRE sai yhä jatkaa GO-toimistona. Green Office -merkin käyttöoikeuden myöntäminen edellyttää, että toimiston ympäristöjärjestelmä täyttää Green Office -kriteerit.

GreeIMG_9104n Officen tavoite on toimistojen ekologisen jalanjäljen pienentäminen ja kestävien kulutustapojen edistäminen. WWF kannustaa GO -järjestelmässä mukana olevia toimistoja olemaan esimerkillisiä ekotehokkaiden ratkaisujen ja ympäristömyönteisten toimintamallien toteuttajia. Suurin osa ratkaisujen toteuttamisesta jää toimiston oman innovatiivisuuden ja kehityshalukkuuden varaan, ja myös Aalto CRE:ssä on järjestetty kestävän kehityksen tiimoilta erilaisia tapahtumia ja koulutuksia. Green Office -järjestelmän kantavana ajatuksena on, että toimisto ja sen työntekijät sitoutuvat vapaaehtoisesti tekemään parhaansa ympäristön hyväksi, jatkuvan parantamisen hengessä.

Aalto CRE:n toimistolla on oma ympäristöohjelma sekä tarkat indikaattorit, joiden perusteella toimiston ekotehokkuutta pidetään yllä ja mitataan. Toimistolla halutaan olla esimerkkinä myös muille kampuksen toimijoille; kiinnitämme erityistä huomiota esimerkiksi paperinkulutukseen, energiankulutukseen sekä jätteiden määrään ja lajitteluun. Kulkeminen kampuksella hoituu vihreästi kampuspyörillä tai sähköautoilla.

Lämpömiehenkuja 2:ssa on käytössä infonäyttö, josta pystyy reaaliaikaisesti tarkastelemaan kiinteistön energian- ja vedenkulutusta. Vastaavia infonäyttöjä on kampuksen kiinteistöissä Otaniemessä ja Töölössä yhteensä 13 kappaletta. Openenergy.fi –sivuilta voi seurata Ekokampus 2030 –hankkeen etenemistä.

Lisätietoja antaa:

Satu Kankaala, Head of Business Development, Aalto CRE
p. 0400 535919, satu.kankaala (at) aalto.fi