fien
Ota meihin yhteys puh. 09 439 0060 | info-acre (at) aalto.fi

Search

fien

Haasteet mahdollisuuksiksi – teollisen internetin kampus on täällä

27
elokuun

AIIC, eli Aalto Industrial Internet Campus, on Aalto-yliopiston strateginen aloite, jonka tavoitteena on yhdistää teollisen internetin tutkimus, opetus ja innovaatiotoiminta. Teollinen internet on seurausta liiketoiminnan digitalisoitumisesta ja asioiden sekä laitteiden verkottumisesta, mikä mahdollistaa uuden teollisen- ja palveluliiketoiminnan syntymisen. Ilmiö on tämän hetken tärkeimpiä murroksia niin Suomessa kuin maailmanlaajuisesti.

AIIC:n avajaisia vietettiin 25.8. Puumiehenkorttelissa Otaniemessä. Aloitetta vetävä Aalto-yliopiston tietotekniikan professori Martti Mäntylä korosti avajaispuheessaan kohtaamisten merkitystä. ”Teollisessa internetissä on kyse siitä, miten bitit ja rauta löytävät parhaiten toisensa”, Mäntylä sanoi.

”Kampuksen idea on tuoda yhteen eri alojen osaajia ratkomaan monitieteellisiä ongelmia. Pekka Lundmark on usein puhunut Suomesta teollisen internetin Piilaaksona, ja meistä sen syntypaikka voi olla juuri täällä Puumiehenkorttelissa, tulevan metroaseman kupeessa”, totesi vararehtori Tuija Pulkkinen.

Yliopistossa monet projektit ja opinnäytetyöt tehdään yhteistyössä yritysten kanssa. Niille teollisen internetin kampuksen perustaminen onkin mieluinen uutinen. ”Yritysten keskittyminen Otaniemeen on luonnollinen juttu, sillä teollinen internet ei ole suljettu systeemi, joten yhteistyötä tarvitaan”, avajaistilaisuudessa puhunut ABB:n teknologiapäällikkö Matti Kauhanen painotti.

Myös Aalto-yliopistokiinteistöjen toimitusjohtaja Antti Tuomelan mukaan yritysyhteistyö on Aalto-yliopistolle tärkeämpää kuin monille muille yliopistoille. Aalto-yliopistokiinteistöt on mukana mahdollistamassa teollisen internetin kampuksen tulevaisuutta tukemalla yritysyhteistyötä ja investoimalla merkittävästi kampuksen kiinteistöihin. Otaniemi tulee kasvamaan ja kehittymään huomattavasti tulevien vuosien aikana, ja tarkoituksena on kehittää myös kiinteistöt tukemaan paremmin uudenlaista innovointia ja ”aaltomaista tekemistä”. Tästä AIIC Innovation Lab on hyvä esimerkki.

Lisätietoja Aallon teollisen internetin kampuksen toiminnasta

http://digi.aalto.fi/en/industrial_internet/