fien
Ota meihin yhteys puh. 09 439 0060 | info-acre (at) aalto.fi

Search

fien

Kehä I kiertotielle Keilaniemessä – muutoksia kääntymissuuntiin

09
maaliskuun

Keilaniemessä Kehä I siirretään kiertotielle Karhusaarentien ja Tapiolantien välisellä alueella maanantai-iltana 12.3.2018. Kiertotie kulkee nykyisen tielinjauksen vieressä ja sen käyttöönoton myötä vasemmalle kääntyminen Kehä I:ltä Tapiolantielle ja Tekniikantielle poistuu. Kiertotie otetaan käyttöön, jotta alueella päästään rakentamaan uutta tietä. Tämän kautta Kehä I:n liikenne kulkee tulevaisuudessa eritasoliittymään ja siitä tunneliin.

Kehä I siirretään kiertotielle Karhusaarentien ja Tapiolantien väliseltä alueelta maanantaina illalla 12.3.2018. Uusi kiertotie kulkee aivan nykyisen tielinjauksen vieressä, Gasumin talon vierestä ja osittain aiemmin suljetun Miestentien päällä. Kehä I:llä Gasumin talon kohdalla vasemmanpuoleiset ajokaistat ovat normaalia kapeampia.

Kiertotien käyttöönoton myötä vasemmalle kääntyminen Kehä I:ltä lännestä Tapiolantielle ja idästä Tekniikantielle kielletään. Kehä I:ltä oikealle kääntyminen kyseisille teille säilyy muuttumattomana. Ajosuunnat Tapiolantieltä ja Tekniikantieltä suoraan ja molempiin suuntiin Kehälle säilyvät toistaiseksi. Ajo Kehä I:n yli on kuitenkin hieman aiempaa mutkaisempi ja vaatii kuljettajalta tarkkaavaisuutta.

Vasemmalle kääntyminen Kehältä katkaistaan turvallisuussyistä, sillä ryhmittymiskaista ei mahdu risteysalueelle. Myöskään työmaan valmistuttua lopullisesti Kehältä ei pääse enää kääntymään vasemmalle. Muutokset on merkitty tarkemmin alla olevaan karttaan.

Ajosuunnat Kehä I:ltä Tapiolantie/Tekniikantie-Kehä I risteyksessä:

Ajosuunnat Tapiolantieltä ja Tekniikantieltä Tapiolantie/Tekniikantie-Kehä I risteyksessä:

Kun vasemmalle kääntyminen Kehältä kielletään, ajo Kehältä idästä Otaniemeen tapahtuu Kalevalantien valoristeyksen kautta tai kiertämällä Karhusaarentien kautta Otaniementielle. Vastaavasti ajo Kehältä lännestä Tapiolaan tapahtuu Kalevalantien valoristeyksen tai Länsiväylän Tapiolantien liittymän kautta.

Kehä I:n kiertotie otetaan käyttöön, jotta Kehä I:n vanha tielinjaus Karhusaarentien ja Tapiolantien välisellä alueella päästään purkamaan. Sen kohdalle rakennetaan ramppeja ja syvennetään Kehä I:n ajorataa kohti Otasolmun eritasoliittymää, jonka kautta Kehä I kulkee tunneliin. Tuleva kiertotiejärjestely on voimassa kiertoliittymän valmistumiseen, kesään 2018 saakka, jolloin edetään liikennejärjestelyiden seuraavaan vaiheeseen ennen tunnelin valmistumista.

Lisätietoja:
Rakennuspäällikkö Hannu Lehtikankare, Espoon kaupunki, puh. 040 518 2992, hannu.lehtikankare@espoo.fi

Kehä I Keilaniemessä -rakennushanke toteutetaan 2016–2019 Espoon kaupungin ja Liikenneviraston yhteistyönä. Urakan toteutuksesta vastaa SRV. http://www.espoo.fi/kehayksi

Tiedotteen alkuperäinen julkaisija – Espoon kaupunki.