fien
Ota meihin yhteys puh. 09 439 0060 | info-acre (at) aalto.fi

Search

fien

Merkittäviä muutoksia liikennejärjestelyihin Otaniemessä

30
elokuu

Raide-Jokerin ja Espoon kaupungin työmaat aiheuttavat merkittäviä muutoksia liikennejärjestelyihin Otaniemessä. Osa työmaista on käynnissä jo nyt, osa käynnistyy syyskuun aikana.

Kulku Konekortteliin (Otakaari 4, Puumiehenkuja 5, Puumiehenkuja 3 ja Sähkömiehentie 4), Nanotalolle (Puumiehenkuja 2), Sahalle (Konemiehentie 1) ja Konemiehentie 4:n ohjataan Otakaarelta Otakaari 8:n (ISS:n varikko) pysäköintipaikan läpi Maarintalon kulmalle Sähkömiehentielle. Myös kulku esimerkiksi Maarintalon Terveystaloon tapahtuu tätä kautta. Uusi ajoyhteys rakennetaan nykyiselle kevyen liikenteen reitille ja merkitään selkein opastein.

Maarintietä lähinnä olevalle pysäköintialueelle on tehty Nanotalon vierestä kulkeva uusi liittymä.

Sähkömiehentien alkupää on suljettu ST1:n Deep Heat -työmaan vuoksi kaikelta liikenteeltä. Tie avataan jälleen todennäköisesti alkukeväästä 2020.

Konemiehentien alkupää Tietotekniikan talon vieressä on suljettu kokonaan kevyeltä liikenteeltä ja moottoriajoneuvoliikenteeltä. Puumiehenkuja tullaan sulkemaan kevyeltä liikenteeltä ja moottoriajoneuvoliikenteeltä. Nämä työmaat valmistunevat loppuvuodesta 2019.

Maarintie tulee olemaan poikki ajoneuvoliikenteeltä vaiheittain eri osista siten, että kulkuyhteys Tietotekniikan talon ja Maarintie 8:n taakse pysäköintialueelle kuitenkin säilyy jommastakummasta suunnasta. Kevyen liikenteen reitti säilyy vaihdellen tien oikeassa tai vasemmassa reunassa. Moottoriajoneuvoliikenne siirtyy pääosin Tekniikantielle ja Tietotielle.

Tällä hetkellä käynnissä olevat muut tietyömaat eivät sulje katuja kokonaan, mutta mahdollisesti yksittäisiä kaistoja on suljettu (Otakaari, Tietotie). Varauduthan mahdollisiin ruuhkiin ja seuraathan opasteita tarkasti, myös kävelijöiden ja pyöräilijöiden kannattaa käyttää erityistä varovaisuutta.

Tiedotamme liikennejärjestelyistä sitä mukaa lisää kun aikatauluja ja työvaiheita varmistuu. Seuraathan uutisointia aaltocre.fi sekä Raide-Jokerin uutisia https://raidejokeri.info/alue/keilaniemi-otaniemi/

Lisätietoja:
Kari Talvitie, Aalto-yliopistokiinteistöt kari.a.talvitie@aalto.fi, p. 0400 956 089
Aalto-yliopistokiinteistöt, viestintä: info-acre@aalto.fi

(klikkaa kartta suuremmaksi)