fien
Ota meihin yhteys puh. 09 439 0060 | info-acre (at) aalto.fi

Search

fien

Otaniemen bussit kulkevat poikkeusreiteillä Länsimetron avautumiseen asti

08
tammikuun

Otaniemessä kulkevat bussit siirtyivät poikkeusreiteille joulukuussa, kun Otaniementie katkaistiin Konemiehentien ja Tietotien väliltä. Poikkeusjärjestelyt johtuvat laajoista rakennustöistä Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksen uudistamiseksi. Järjestely on ensimmäisten viikkojen kokemusten perusteella toiminut kohtalaisen hyvin.

On ollut hyvä, että olemme voineet aloittaa Otaniemen järjestelyt liikenteen kannalta hieman hiljaisempana aikana juuri ennen joulun pyhiä”, sanoo HSL:n liikennesuunnittelija Kari Lehtonen.

Kun yliopistojen kevätlukukausi alkaa, myös Otaniemessä alkaa taas kulkea enemmän matkustajia. Siksi haluammekin  muistuttaa alueella käytössä olevista poikkeuksellisista liikennejärjestelyistä. Suurin osa Otaniemessä kulkevista busseista ajaa poikkeusreitillä, ja myös monet linjojen käyttämät pysäkit ovat muuttuneet niin Teekkarikylässä kuin Otaniemen ostoskeskuksen edustalla.

Huomioi pysäkkien linjakilvet

Pysäkkien linjakilvet kertovat ajantasaisen tiedon bussien määränpäästä, ja myös muu pysäkeillä oleva informaatio on ajan tasalla. Asiaan on tärkeää kiinnittää huomiota, sillä osa linjoista käy kiertämässä Otaniemen ja Vuorimiehentien risteyksessä olevan liikenneympyrän ja jatkaa sitten tulosuuntaansa. Tällainen tilanne on esimerkiksi linjalla 102 ja runkolinjalla 550.

Linjan 550 bussit Tapiolan ja Westendinaseman suuntaan pysähtyvät Vuorimiehentiellä Kemistin pysäkillä numero 12, ja saman linjan bussit Leppävaaran ja Itäkeskuksen suuntaan pysähtyvät vastapäisellä pysäkillä numero 13. Samalla tavoin esimerkiksi linjan 102 bussit Kampin suuntaan pysähtyvät Otaniementiellä Kemistin pysäkillä numero 10, kun taas saman linjan bussit kohti Teekkarikylää pysähtyvät vastapäisellä pysäkillä numero 11.

Linjakilvet kertovat aina, millä linjalla ja mihin suuntaan pysäkiltä pääsee”, Lehtonen muistuttaa.

Lue Otaniemen joukkoliikenteen poikkeusjärjestelyistä tarkemmin HSL:n sivuilta.

Uudet bussireitit ovat voimassa Länsimetron aukeamiseen, eli tämän vuoden elokuuhun asti, jolloin Espoon bussilinjasto uudistuu. Rakennustyöt Otaniemessä jatkuvat vielä sen jälkeenkin.

Lisätietoja:
Kari Lehtonen, liikennesuunnittelija, p. 09 4766 4245