fien
Ota meihin yhteys puh. 09 439 0060 | info-acre (at) aalto.fi

Search

fien

Päivitettyä tietoa – etäopetus ja -työskentely jatkuu 13.5. saakka 

18
huhtikuun

Hyvä aalto-yhteisön jäsen,

Aalto-yliopisto jatkaa Suomen hallituksen linjausten mukaisesti etäopetusta 13.5.2020 saakka. Myös etätyöskentelyä jatketaan 13.5.2020 asti. Päätöksellä haluamme tehdä kaikkemme aaltolaisten terveyden ja turvallisuuden varmistamiseksi ja koronaviruksen leviämisen hidastamiseksi.

Yliopiston ulkoisille tahoille vuokraamia tiloja voidaan käyttää työskentelyyn. Vuokralaisilla on pääsy rakennuksiin kulkutunnisteilla, ja pyydämme, että kulku tiloihin tapahtuu vain rakennusten pääovien tai yrityksen oman sisäänkäynnin kautta, ellei erikseen ole toisin sovittu.

Vieraat
Aallon kampuksella ei tänä aikana oteta vastaan vieraita. Mikäli vuokralaisen tiloihin kuljetaan yliopiston tilojen kautta, ei myöskään näihin tiloihin saa kutsua vieraita. Yrityksen oman sisäänkäynnin tai yhteisten tilojen (A Grid, A Bloc, Vuorimiehentie 2, Rakentajanaukio 4) kautta vieraita on sallittua kutsua, mutta järjestäjän tulee huolehtia itse vieraiden vastaanotosta ja vastata siitä, että seuraavat ehdot täyttyvät:

 • Tilaisuudessa ei ole läsnä yli 10 osallistujaa
 • Kenelläkään osallistujista ei ole flunssan oireita
 • Kukaan osallistujista ei ole ollut ulkomailla 14 vuorokauteen ennen tilaisuutta
 • Kukaan osallistujista ei ole koronaviruksen altistumisketjussa.

Posti
Aalto-yliopistoon Aallon postilokerolla ja -numerolla saapuva posti vastaanotetaan 13.5.2020 asti keskitetysti Otakaari 1:n postihuoneeseen, jossa se lajitellaan ja säilytetään. Vain saapuvasta viranomaispostista tiedotetaan vastaanottajalle sähköpostitse. Jos odotat kiireellistä ja toiminnan kannalta kriittistä postia, ilmoita postin lähettäjä, vastaanottaja ja vastaanottajan toimipiste kampuksella osoitteeseen kirjaamo@aalto.fi. Kun saat kirjaamosta lähetysilmoituksen, lähetä viesti osoitteeseen access@aalto.fi alla olevan käyntiohjeistuksen mukaisesti sopiaksesi postin noutoajasta.

Osoitteiden Otakaari 5 ja Otakaari 7 Aallon postilokerolla ja -numerolla varustettu posti kuljetetaan automaattisesti A Gridiin (Otakaari 5), jossa se ohjataan normaalisti postilokeroihin. Mikäli yritykselläsi ei ole postilokeroa, postin voi hakea Otakaari 5 aulasta.

Hakeaksesi postia Otakaari 1:stä, lähetä ilmoitus osoitteeseen access@aalto.fi viimeistään käyntiä edeltävänä arkipäivänä klo 16 mennessä.

Ilmoita viestissäsi:

 • Nimesi; tieto saavutko kampukselle Uudenmaan ulkopuolelta (kaupunki/kunta); rakennus, johon haluat saada pääsyn; tila; kellonaika, jolloin olet tulossa; vierailun syy ja kestoaika.
 • Huomioithan, että ilmoitus on henkilökohtainen etkä voi ilmoittautua muiden puolesta.
 • Kun toimitat nämä tiedot, kyseisen talon aulapalvelu osaa varautua käyntiisi. Samalla aulahenkilöt pystyvät seuraamaan, ettei tilassa, johon olet menossa, ole yhtä aikaa enempää kuin 10 henkilöä.
 • Odota, että saat viestiisi vahvistuksen ja mahdollisen lisätietopyynnön. Vastausviestissä saat myös tiedon, mitä ovea sinun tulee käyttää tullessasi ja lähtiessäsi.

Pyydämme välittämään tätä tietoa eteenpäin organisaationne sisällä.

Aallon koronavirukseen liittyvät ohjeet kokonaisuudessaan sekä linkki usein kysyttyihin kysymyksiin on koottu verkkosivulle https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta. Päivitämme tietoja jatkuvasti, ja sivulta löytyy myös linkkejä mm. viranomaislähteisiin.

 • Muistathan pestä kädet usein ja kunnolla. Älä kättele. Hyvä käsihygienia on parhaita keinoja estää viruksen tarttuminen ja leviäminen.
 • Suosittelemme hyödyntämään etätyötä ja etäkokouksia mahdollisimman paljon.
 • Älä tule sairaana kampukselle.

Julkaisemme myös aiheeseen liittyviä uutisia verkkosivuillamme. Jos et löydä vastauksia kysymyksiisi julkaistusta aineistosta, voit lähettää kysymyksesi sähköpostitse osoitteeseen corona.information@aalto.fi, otsikolla ACRE: kysymyksesi aihe.

Ville Jokela, toimitusjohtaja, Aalto-yliopistokiinteistöt Oy

 

Aalto-yliopiston ohjeista vastaa kriisinhallintaryhmä, jota johtaa rehtori ja jonka jäseniä ovat turvallisuuspäällikkö ja viestintäjohtaja. Ryhmän työhön osallistuu tarvittaessa muita yliopiston avainhenkilöitä. Ryhmä seuraa koronavirustilannetta, pitää tiivistä yhteyttä viranomaisiin ja linjaa yliopiston toimenpiteet. Kriisinhallintaryhmä hyödyntää Suomen viranomaisten ja asiantuntijoiden tilannearvioita.