fien
Ota meihin yhteys puh. 09 439 0060 | info-acre (at) aalto.fi

Search

fien

Päivitettyä tietoa – Opiskelu ja työskentely jatkuvat pääosin etänä kesän yli

15
toukokuun

Hyvä aalto-yhteisön jäsen,

koronapandemia ja sen perusteella maaliskuun puolessa välissä asetetut rajoitukset vaativat merkittäviä toimintamallin muutoksia myös yliopistoilta. Aallossa siirtyminen etätyöhön ja -opiskeluun on kuitenkin sujunut hienosti tiukassa aikataulussa. Yhteisömme on suoriutunut hämmästyttävän hyvin muutoksen vaatimasta valtavasta työmäärästä. Lämmin kiitos kaikille yhteistyöstä ja vastuunkannosta.

Maanantaina 4.5. Suomen hallitus kertoi koronakriisin hallinnan strategiastaan ja rajoitusten vaiheittaisesta purkamisesta. Suomen hallituksen purkaessa vaiheittain rajoituksiaan myös Aalto avaa asteittain kampustaan. Yliopistojen kannalta merkittävimpiä linjauksia olivat suositus etätöiden jatkamisesta kesän yli ja etäopintojen jatkosta kevätlukukauden ajan. Hallitus myös linjasi, että kokoontumisrajoitus nousee kesäkuun alusta kymmenestä 50 henkilöön. Hallituksen linjauksissa muistutetaan edelleen riittävistä turvaetäisyyksistä ja suojautumista sekä altistusketjujen jäljitettävyydestä. Epidemiatilanne ei ole ohi, ja asiantuntija-arvioissa esitetään erilaisia skenaarioita, joihin myös yliopistojen on varauduttava.

Aalto-yliopisto on päivittänyt linjauksiaan kampuksella työskentelystä ja opiskelusta. Uudet linjaukset tulevat voimaan torstaina 14.5., katso tarkemmin verkkosivulta https://www.aalto.fi/fi/aalto-yliopisto/tietoa-koronaviruksesta (jos linkki ei aukea, kopioi osoite selaimeen). Linjauksia voidaan tarkastella uudelleen pandemiatilanteen muuttuessa tai viranomaisten ohjeistusten niin vaatiessa.

Etätyöt ja kampuksella työskentely

Hallituksen ohjeistuksen mukaisesti Aalto-yliopiston henkilökunta jatkaa pääosin etätyöskentelyä kevään ja kesän ajan. Myös rakennukset pysyvät toistaiseksi suljettuna. Tarkastelemme etätyöohjeistusta uudelleen 31.7. mennessä.

Yliopiston ulkoisille tahoille vuokraamia tiloja voidaan käyttää työskentelyyn. Vuokralaisilla on pääsy rakennuksiin kulkutunnisteilla, ja pyydämme, että kulku tiloihin tapahtuu vain rakennusten pääovien tai yrityksen oman sisäänkäynnin kautta, ellei erikseen ole toisin sovittu.
Jokaisen on huolehdittava henkilökohtaisista turvaetäisyyksistä, ja riskiryhmiin kuuluvia kehotetaan erityiseen varovaisuuteen kampuksen käytössä.  Kampuksen turvallisuutta varmistavia käytäntöjä, muun muassa siivousta, tehostetaan. Jos sinulla on flunssan, influenssan tai muun tarttuvan taudin oireita, pysy kotona. Jos kampuksella työskentely ei ole välttämätöntä, suosittelemme edelleen työskentelemään etänä.

Vierailijoiden vastaanotto

Suosittelemme aiemman ohjeistuksen mukaisesti, että vieraita ei toistaiseksi oteta kampuksella vastaan, vaan järjestetään tapaamiset ja kokoukset mahdollisuuksien mukaan etänä.

Yrityksen oman sisäänkäynnin tai yhteisten tilojen (A Grid, A Bloc, Vuorimiehentie 2, Rakentajanaukio 4) kautta vieraita on sallittua kutsua, mutta järjestäjän tulee huolehtia itse vieraiden vastaanotosta.

Mikäli vuokralaisen tiloihin kuljetaan yliopiston tilojen kautta ja vieraiden vastaanotto kampuksella on välttämätöntä, pyydämme vierailusta vastaavaa ilmoittamaan isännän, henkilömäärän, tilan ja vierailun ajankohdan vierailua edeltävään päivään klo 16 mennessä osoitteeseen access@aalto.fi. Viestin lähettäjä saa vastauksena kuittauksen viestin vastaanottamisesta.

Kampuksen palvelut

Kampuksen palvelut jatkuvat pääsääntöisesti etänä, mutta joitakin palveluita laajennetaan vaiheittain. Postin toiminta jatkuu nykyisellään.

“Juuri nyt tärkeimpiä tehtäviämme on varmistaa yliopiston toimintaedellytykset tässä haastavassa tilanteessa. Samaan aikaan meidän on kuitenkin katsottava tulevaisuuteen: miten voimme auttaa yhteiskuntaa pääsemään yli tästä vaikeasta kriisistä entistä vahvempana ja miten voimme rakentaa kestävämpää tulevaisuutta. Selviämme tästä ajasta yhdessä toimien ja toisiamme tukien”, sanoo rehtori Ilkka Niemelä.

Ville Jokela
Toimitusjohtaja, Aalto-yliopistokiinteistöt Oy

Aalto-yliopiston ohjeista vastaa kriisinhallintaryhmä, johon kuuluvat rehtori, turvallisuuspäällikkö ja viestintäjohtaja, ja tarvittaessa muita yliopiston avainhenkilöitä. Ryhmä seuraa koronavirustilannetta, pitää tiivistä yhteyttä viranomaisiin ja linjaa yliopiston toimenpiteet. Kriisinhallintaryhmä hyödyntää Suomen viranomaisten ja asiantuntijoiden tilannearvioita.