fien
Ota meihin yhteys puh. 09 439 0060 | info-acre (at) aalto.fi

Search

fien

Posti- ja logistiikka-alan unionin lakko vaikuttaa postin jakeluun

08
marraskuu

Palvelualojen työnantajat Paltan ja Posti- ja logistiikka-alan unioni (PAU) välisiä työehtosopimusneuvotteluita jatkettiin torstaina 7.11. valtakunnansovittelijan johdolla. Neuvotteluissa ei löytynyt ratkaisua, joten PAU:n ilmoittama lakko alkaa ensi maanantaina 11.11. Neuvotteluja jatketaan 13.11.

PAU:n ilmoituksen mukaan lakko alkaa maanantaina 11.11. klo 6.00 ja jatkuu sunnuntaihin 24.11. klo 24. Lakko koskee osaa Postin palveluista ja vaikeuttaa postinkulkua. Arviot vaikutuksista täsmentyvät ja Posti tiedottaa niistä päivittäin.

Tämän hetkinen arvio PAU:n lakon vaikutuksista

PAU:n antaman lakkoilmoituksen tietojen perusteella Posti arvioi, että painettujen lähetysten (kirjeet, aikakauslehdet, mainokset) jakelu häiriintyy ja viiveet voivat olla jopa viikkoja. Myös pakettitoimituksissa voi olla useampien päivien viiveitä. XXS-koon paketti kulkee Postin kirjeprosessissa, joten näiden toimituksissa voi olla viikkojen viiveitä.

Lakko vaikuttaa myös sisäpostin lajitteluun ja jakeluun, joten kiireelliset sisäpostit on parempi toimittaa itse.

Sanomalehtien varhaisjakelu ja Postin palvelupisteet toimivat normaalisti. Postin varastopalvelut toimivat työtaisteluista huolimatta normaalisti ja rahtipalveluissa ei ole odotettavissa merkittävää viivettä.

Lakon mahdollisista vaikutuksista Postin palveluihin kerrotaan Postin nettisivuilla ja Twitterissä. Tiedotteet löytyvät osoitteesta posti.fi maanantaista 11.11. lähtien. Ne julkaistaan päivittäin noin klo 12 ja 18.

UPS:n noudot ja jakelut toimivat normaalisti

Postin lakon aikana UPS palvelee normaaliin tapaan ja  lakon vaikutukset UPS:n toimintaan ovat hyvin rajalliset. Viiveitä saattaa esiintyä Suomessa alueilla joissa Posti normaalisti noutaa UPS paketit tai jonne Posti normaalisti toimittaa paketteja UPS:n alihankkijana. Postin lisäksi UPS:lllä on Suomessa useita eri alihankkijoita ja näiden alueellisten alihankkijoiden noutoihin ja jakoihin Postin lakko ei vaikuta millään tavalla.

Teksti: Posti ja UPS