fien
Ota meihin yhteys puh. 09 439 0060 | info-acre (at) aalto.fi

Search

fien

Uudistettu Dipoli avautui – yhteinen kohtaamispaikka kaikille

18
elokuun

Dipoli on peruskorjattu yliopiston näyteikkunaksi, matalan kynnyksen kohtaamispaikaksi ja yhteiseksi päärakennukseksi. Päärakennuksen yleiset tilat ovat avoinna kaikille aaltolaisille ja rakennuksen yleisten tilojen osalta myös suurelle yleisölle. Uudistetussa Dipolissa on työskentelytiloja, ravintoloita, auditorio, näyttelytiloja ja taidetta. Yliopiston toiminta näkyy auloissa, näyttelytiloissa ja erilaisina tapahtumina. Uuden lukuvuoden avajaiset vietetään Dipolissa 8.9.

Dipolin toiminnallisen konseptin ja vision luomiseen ovat osallistuneet niin Aallon opiskelijat, henkilöstö kuin kumppanitkin. Rakennuksen julkisiin osiin tulee syksyn aikana esille yliopiston alumnien taidetta.

 
(kuvat Tuomas Uusheimo)

Uniikki rakennus on arkkitehtien Raili ja Reima Pietilän ensimmäinen yhteinen suunnittelutyö. Dipoli valmistui vuonna 1966. Alkuun rakennuksen omisti Teknillisen korkeakoulun ylioppilaskunta Se oli pitkään teekkareiden kulttuuritoiminnan keskus ja tunnettu monenlaisista tapahtumistaan. Aalto-yliopisto osti rakennuksen 2014.

Dipoli on käynyt läpi mittavan teknisen ja tilallisen uudistuksen. Rakennuksen energiatarpeesta katetaan maalämmöllä lähes 50 prosenttia. ”Peruskorjauksessa on kunnioitettu Pietilöiden alkuperäisiä suunnitelmia ja rakennuksen ainutlaatuista arkkitehtuuria. Kattoikkunat ja takat on kunnostettu, aikojen saatossa umpeen laitettuja portaikkoja on avattu ja alkuperäisiä betonipintoja palautettu”, sanoo vararehtori Antti Ahlava. Dipolin peruskorjauksen arkkitehtisuunnittelusta vastasi ALA Arkkitehdit ja sisustuksesta Aalto-yliopiston alumni Tuuli Sotamaa.

Dipolissa työskentelee yliopiston johto sekä osa henkilöstöstä, yhteensä noin 140 henkeä. Rakennuksessa testataan uusia työntekemisen tapoja. Työtä tehdään monitilatoimistoissa, digitaalisia työvälineitä hyödyntäen. Dipoli antaa myös uudenlaisia mahdollisuuksia yhteistyöhön aaltolaisten ja yliopiston kumppaneiden kesken. Dipoliin muuttaa elokuussa myös Aallon kumppani Tekniikan akatemia TAF. Peruskorjauksen myötä myös tapahtumajärjestäminen Dipolissa uudistuu. Talo palvelee nyt pääsiassa yliopiston omia tilaisuuksia, mutta tapahtumatiloja vuokrataan myös ulkopuolisille.

Dipolissa avautuu myös monipuolinen ravintolamaailma. Opiskelija- ja henkilöstöravintola Reima, joka tarjoaa opiskelijatuetun lounaan, à la carte -ravintola Metso, Bistro Tenhola, Café Reima ja Café Carre . Reima-ravintola ja Café Carre ovat jo avoinna, muut avautuvat vaiheittain syyskuussa.

Lisätietoja:
Vararehtori Antti Ahlava, antti.ahlava@aalto.fi

 

Artikkelin pääkuva: Matti Hämäläinen