fien
Ota meihin yhteys puh. 09 439 0060 | info-acre (at) aalto.fi

Search

fien

Uusi mobiilisovellus opiskelijoiden tilatarpeisiin

16
kesäkuun

Vapaan tilan löytäminen opiskeluun tai ryhmätyöskentelyyn voi olla kampuksella haasteellista – me haluamme tehdä tilojen löytämisestä ja varaamisesta mahdollisimman helppoa. Julkaisemme mobiilisovelluksen, joka opastaa opiskelijat vapaisiin huoneisiin ja mahdollistaa nopean tilavarauksen.

Aalto Space on mobiilisovellus Android- ja iOS-laitteille. Sen avulla voi etsiä ja varata opiskelijoiden käyttöön muutamia ennalta määriteltyjä opiskelu- ja ryhmätyötiloja Otakaari 1 -rakennuksessa Otaniemessä.  Aalto-yliopiston kampuspalveluja tarjoava Aalto University Campus & Real Estate (Aalto CRE) on suunnitellut mobiilisovelluksen yhdessä tilojen käyttäjien kanssa, ja sovelluksen ensimmäinen versio julkaistaan elokuussa. ”Olemme keränneet tietoa käyttäjäkyselyistä ja sidosryhmätyöpajoista, haastatelleet opiskelijoita ja kumppaneita sekä hyödyntäneet Aallon opiskelijoiden tekemiä palvelumuotoiluprojekteja”, kertoo Satu Kankaala, Head of Business Development.

Aalto Space -sovelluksen myötä opiskelijoiden ei tarvitse jatkossa huolehtia opiskeluun tai  ryhmätyöskentelyyn sopivan tilan löytämisestä etukäteen. Opiskelijaryhmä voi kokoontua Otakaari 1:n aulassa ja hakea sopivimman vapaan tilan mobiilisovelluksella käyttötarpeen mukaan. Kun tila löytyy, sen voi varata saman tien. ”Haluamme muuttaa tilankäyttöä dynaamisemmaksi. Jatkossa ei tarvitse kulkea pitkin kerroksia ovelta ovelle vapaan tilan löytämiseksi”, avaa ajattelumaailmaa hankejohtajan roolissa toimiva Hannes Huotari Corpi Corporate Innovations -yrityksestä.

Mobiilisovellus tarjoaa myös erilaisia muita mahdollisuuksia opiskelijoille suunnattuun viestintään. Aalto Space sisältää hätäviestintäominaisuuden, jonka avulla Aallon viestintä kykenee toimittamaan ilmoitusviestejä erilaisista poikkeustilanteista kampuksella. Ominaisuus lisää käyttäjien turvallisuutta kampuksella esimerkiksi kaasuvuodon tai muun erityistilanteen sattuessa.

Lisätietoja:

Satu Kankaala, Head of Business Development, Aalto CRE
p. +358 400 535919
satu.kankaala@aalto.fi

 

Aalto Space_Screenshot_201606 (002)

Aalto Space – Room for studying

Android ja iOS -laitteille julkaistava Aalto Space on mobiilisovellus tilojen löytämiseen ja opiskelijoiden käyttöön ennalta määriteltyjen opiskelu- ja ryhmätyötilojen varaamiseen Otakaari 1 –rakennuksessa Otaniemessä. Se tarjoaa myös mahdollisuuden lähettää sovelluksen käyttäjille viestejä, jotka kertovat poikkeustilanteesta tai turvallisuusuhasta. Ensimmäinen versio julkaistaan alkusyksystä. Sovellusta kehitetään eteenpäin esimerkiksi sisäpaikannuksen ja IoT-teknologioiden hyödyntämisen osalta.