fien
Ota meihin yhteys puh. 09 439 0060 | info-acre (at) aalto.fi

Search

fien

Vihreää sähköä joka kohteessa

18
marraskuun

Aalto-yliopistokiinteistöt Oy käyttää uusiutuvalla energialla tuotettua sähköä kaikissa kiinteistöissään. Bioenergialla ja tuulivoimalla tuotetun vihreän sähkön hankinta  on vähentänyt vuotuisia hiilidioksidipäästöjä jopa 40 prosenttia.

Edellisvuoden tapaan Aalto-yliopistokiinteistöt on hankkinut vuodelle 2015 vihreän sähkön sertifikaatteja koko yhtiön arvioitua sähkönkulutusta vastaavan määrän. Puolet alkuperätakuista on hyvin vähäpäästöistä tuulienergiaa ja puolet biomassoista saatavaa hiilidioksidineutraalia bioenergiaa. Tulevaisuudessa on tavoitteena kasvattaa uusiutuvan energian tuotantoa paikanpäällä Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksella. ”Rakennusten energiankulutuksella on merkittävä ympäristövaikutus. Vihreän sähkön hankinta on meille ympäristöteko, joka tukee tavoitettamme saavuttaa energiaomavarainen Otaniemi”, sanoo Aalto CRE:n toimitusjohtaja Antti Tuomela.

Vuonna 2014 yhtiön omistamien rakennusten kokonaissähkönkulutus oli noin 34 GWh, ja keskimääräinen sähkökulutus neliöihin suhteutettuna noin 100 kWh bruttoneliömetrille.

Lisätietoja antaa:
ympäristö- ja kehittämispäällikkö Satu Kankaala, p. 040 053 5919